A közelmúltban volt annak a programunknak a zárórendezvénye, mely autista munkavállalók elhelyezését segíti elő a nyílt munkaerőpiacon. Sajnos napjainkban továbbra is fennáll az előítélet az autistákkal kapcsolatban. Nem  ismerjük ezt az állapotot, nem tudjuk, mi ez, tehát biztos, hogy rossz. Bár azt tapasztalom, hogy egyes munkahelyek egyre nyitottabban állnak a fogyatékosok alkalmazásához, azonban sajnos továbbra is sokan elhatárolódnak ettől. 

Egy kis szemléletformálás, némi segítségnyújtás és persze sok sok ismeret átadása volt a célja annak a programnak, melyt közalapítványunk Rehabilitációs Programirodája bonyolított le. Ennek a projektnek május utolsó napján volt a zárókonferenciája, ahol Soltész Miklós szociális, család és ifjúságért felelős államtitkár kihangsúlyozta, milyen fontos ez a feladat nemcsak a az autista fiatalok, de szüleik számára is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyuttazeselyegyenlosegert.blog.hu/api/trackback/id/tr753021817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása