Tegnap akadtam rá a közösségi hálón egy érdekes hírre, ami szerintem csak számomra hatott az újdonság erejével. Ahogy bóklásztam a cikkek között, hogy minél több újdonságot megtudjak az adott alkalmazásról azt tapasztaltam, hogy bizony ez év eleje óta cikkeznek erről az "újdonságról". Nos, ha valakinek tudok még újat mondani ezzel, akkor olvassa tovább:) A Jel-M - ről van szó. 

A Jel-M alkalmazás lényege, hogy a felhasználó valamely erre felkészített környezetben (múzeum, közintézmény, köztér stb.), annak valamely releváns pontjához (kiállítási tárgy, hivatali helyiség, ügyirat stb.) kapcsolódó információt jelnyelvi videó formájában tekintheti meg telefonján. Az átadott információ ily módon mindig kontextusba ágyazott, hiszen figyelembe veszi pl. a felhasználó fizikai helyét. Mivel a rendszer képes a központi adatbázisban tárolt hanganyag mobiltelefonra továbbítására is, a helyfüggő technológiával kombinálva kiegészítő akadálymentesítő megoldást kínálhat vakok számára is. A projekt számos eredménye a jelnyelv oktatásában, illetve a létrejövő akadálymentesített kulturális adatbázis révén is hasznosítható.

 

Aki bővebb információra kíváncsi, annak szeretettel ajánlom az alábbi oldalt:

fullxs.com/mas/info/download/jelm_tajekoztato_hosszu.pdf

A bejegyzés trackback címe:

https://egyuttazeselyegyenlosegert.blog.hu/api/trackback/id/tr313024737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása