Sok okostelefon alkalmazásról hallottam már, láttam is néhányat. Van, ami megmutatja a felettünk szálló repülőjárat pontos számozását, azt is hogy honnan hová tart. Van, ami figyeli éjszaka, hogy milyen hangokat adunk ki és, ha a "normális" szuszogástól eltérő hangokat hallatunk, felveszi azt és reggel ellenőrizhetjük, milyen nagy igazságokat kotyogtunk ki álmunkban. Persze vannak olyan elképesztő programok is, amik képesek figyelni, hogy alvásunk melyik periódusában vagyunk éppen és abban az időszakban ébreszt minket az óránk, amikor éppen az a szervezetünk számára is a legoptimálisabb.... Hogy őszinte legyek, tudok élni ezek nélkül az elhagyhatatlan alkalmazások nélkül, persze anélkül is, amiről a következő sorokban szeretnék írni. Történt ugyanis, hogy elkezdték ezeket a telekommunikációs eszközöket olyan területen is alkalmazni, ahol speciális nevelési igényű gyermekekkel foglalkoznak. Az idő és kézírás felismerést segítő szoftver hatékony eszköz lehet a gyerekek kezében, ugyanakkor kifejlesztettek egy olyan szoftvert is, amely az érzelem kifejezését segíti. A működése egyszerű és ebben rejlik nagyszerűsége is. A szoftver használója egy ötfokozatú csúszka segítségével beállíthatja érzelmei hevességét illetve egy arcot ábrázoló ikon segítségével jelezheti érzelmei változását. Ha a csúszkát balra vagy jobbra mozgatja a képernyőn, a karakter arckifejezése ennek megfelelően változik, kifejezve ezzel az aktuális érzelmi állapotot. 

 Kagawa Egyetemmel közösen indított kutatási projekt keretében a Fujitsu még hatásosabb támogatást biztosít ezekhez az alkalmazásokhoz okostelefonok segítségével. Az utóbbi években gyorsan terjedő okostelefonok ugyanis kiválóan alkalmasak a különleges gondozást igénylő gyerekek életminőségének javítására.

Aki részletesebb információt szeretne, annak az eredeti cikk:

asiatoday.com/pressrelease/fujitsu-and-kagawa-university-begin-joint-research-smartphone-application-children-spec

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyuttazeselyegyenlosegert.blog.hu/api/trackback/id/tr283116255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása