Márciusi összefoglaló

 2011.04.06. 10:59

 

 

Márciusi összefoglaló

 

A tavasz első hónapján több projekt is lezárult a közalapítványnál. Ebből a legjelentősebb egy több éven átívelő program, a TÁMOP projekt lezárása. Az Akadálymentesítési Programirodánk minden munkatársa versenyt futott az idővel, hogy március 31-én pont kerülhessen a végtelennek tűnő papírhalmok végére. Sikerült. A lezárást egy színházi előadással tettük ünnepélyesebbé, ami fantasztikus élmény volt, és amiről már korábban írtam a blogomban. A  projekt keretében több mint 70 képzést dolgoztunk ki, melyek a jövőben elérhetők lesznek a felsőoktatás és a felnőttképzés számára is. A cél, hogy a megfelelő tudásbázis kiépítésével jobban megértsük a fogyatékos emberek valós igényeit és erre adekvát módon képesek legyünk reagálni.

Lelkes kis csapatunk továbbra is járja az ország iskoláit, ahol a diákoknak és tanároknak, tanítóknak egyaránt érdekes és hasznos információkat igyekszünk átadni a fogyatékos emberek életével, mindennapjaival kapcsolatban. Márciusban egy gimnázium meghívásának tettünk eleget, ahol a tolerancia jegyében megrendezett héten ismerkedhettünk meg a diákokkal és tölthettünk velük egy nagyon interaktív másfél órát.

Szervezetünk kampányt indított a facebookon, „Nem vagy kivétel” címmel.  A felhívás azzal a céllal jött létre, hogy szembesüljünk azzal, mindenki fogyatékos valamiben. Az esélyegyenlőség és az elfogadás jegyében mindenki kiválaszthatja a közösségi hálón, hogy rá melyik fogyatékosság jellemző.

Dobbantó programunk, ami elsősorban a fiatal generáció leszakadását és iskolaelhagyását hivatott meggátolni, ebben az évben zárul. Az elmúlt időszak összefoglalójaként elkészült egy kisfilm, ami a jó gyakorlatokat, illetve az eddigi eredményeket összegzi.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyuttazeselyegyenlosegert.blog.hu/api/trackback/id/tr172804138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása