Tolerancia hét

 2011.03.24. 15:00

 

 

Nagyszerű kezdeményezésen vehettünk részt pár munkatársammal közösen a tegnapi napon a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban Budapesten.

Ezen a héten olyan programokon vehetnek részt a fiatalok, amelyek megismertetik őket az esélyegyenlőség, vagy éppen a fogyatékosság kérdéskörével kicsit alaposabban. A tanárok elmondása alapján a diákok egy kis "szelíd erőszaknak" köszönhetően lelkesen látogatják a különböző programokat. Az biztos, hogy rendkívül jó lehetőség volt arra, hogy közvetlenül kipróbálhassanak egy - egy eszközt a különböző fogyatékossági csoportok eszközei közül, illetve feltehessék kérdéseiket a témában. Természetesen a tanárok számára szintén adott volt ez a lehetőség. Igyekeztünk színes programokkal készülni és interaktívan eltölteni azt a 60 percet, ami végül 90 percre nyúlt. Három területen igyekeztünk felhívni a fiatalok figyelmét az alapvető tudnivalókra. A siketek, a vakok és a halmozottan sérült emberekkel kapcsolatos tudnivalókról, szabályokról beszélgettünk, a tanultakat pedig később plakátokon jelenítették meg. Kellemesen teltek a percek és reméljük, nem csak számunkra nyújtott emlékezetes perceket a tegnapi délután.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyuttazeselyegyenlosegert.blog.hu/api/trackback/id/tr692768103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása