December - segítő vásárlás

 2010.12.05. 20:56

 A december igen fontos hónap lesz nekünk. Többek között a hónap elején december 3-án a Fogyatékos Emberek Nemzetközi világnapját ünnepeljük.

Jönnek az ünnepek és szeretnénk sok sok embernek segíteni, hogy kicsit szebbé varázsoljuk az év végét.

Az alábbiakban érdekes és hasznos információkat olvashattok.

 

 

 

Segítő Vásárlás
Kiállítás és vásár a Millenárison
2010. december 4.

 

A Nemzeti Együttműködés Programja nemzeti szolidaritást is jelent. Szolidaritást mindazokkal, akik segítségre szorulnak, akik betegek, elesettek vagy megváltozott életkörülményeik miatt nem tudnak gondoskodni gyermekeikről, idős szeretteikről vagy saját magukról. A Nemzeti Együttműködés és Szolidaritás mindenkinek azt üzeni, hogy számunkra minden ember fontos.

Ennek szellemében meg kell változtatnunk a fogyatékossággal élőkről kialakult képet, be kell mutatnunk értékeiket és gondjaikat, a segítségadás lehetőségeit, valamint azt, hogy mindnyájunk segítségével a társadalom hasznos tagjaivá tudnak és akarnak válni.

Szolidaritás ránk rótt kötelesség is, a Kormány ezért kiemelt figyelmet szentel a fogyatékossággal élőknek és állami támogatással, iskolai programokkal és a társadalmi szolidaritás erősítésével kívánja elősegíteni

• a fogyatékkal élők és megváltozott munkaképességűek foglakoztatását,
• társadalmi beilleszkedésüket, mindennapi életüket és 
• az irányukba megnyilvánuló társadalmi szolidaritás erősítését.

A fentiek érdekében a Nemzeti Erőforrás Minisztérium 2010. december 4-én hagyományteremtő jelleggel a Millenárison indítja útjára a fogyatékossággal élők által gyártott termékek kiállítását és vásárát „Segítő Vásárlás” néven. Ezzel a névvel és logóval ellátott áruk azt jelzik majd a vásárlók számára, hogy minőségi magyar terméket vásárolnak meg, mellyel, a fogyatékossággal élőket segítik.

Az Advent második hétvégéjén (2010. december 4-én, szombaton) megrendezésre kerülő „Segítő Vásárlás” célja kettős: szeretné bemutatni és megismertetni azokat a kézzel gyártott magyar termékeket, melyeket megváltozott munkaképességű dolgozók gyártanak, elősegítendő ezzel piacra jutásukat, és ezáltal kíván hozzájárulni ahhoz is, hogy növekedjék társadalmi elfogadásuk. Ezt a társadalmi elfogadást azzal is szeretnénk erősíteni, hogy e kiállítás és vásár révén is megmutatjuk, hogy mire képesek a fogyatékossággal élők, ha ehhez segítséget kapnak.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyuttazeselyegyenlosegert.blog.hu/api/trackback/id/tr642495367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása