Tudjátok, mit jelent ez a jel? Találkoztatok már vele valahol? Sajnos a válaszok nagy többsége az: fogalmam sincs mit jelent és nem, még nem láttam sehol.

Akkor némi infó: ha ezt a jelet látjátok, akkor biztosan olyan szöveggel lesz dolgotok, amit megértenek az enyhén, középsúlyosan értelmi fogyatékos emberek is, azok is, akik esetleg alacsonyabb iskolázottsággal rendelkeznek és nehézséget okoz számukra az idegen szavak kifejezések megértése. Továbbá ha jobban belegondolunk ezt a kommunikációt alkalmazzuk akkor is, amikor gyermekeinket tanítjuk, fejlesztjük, megmagyarázzuk nekik egy - egy szó jelentését.

A közalapítványnál lehetőségem volt részt venni egy olyan képzésen, amellyel elsajátíthatom ennek a kommunikációnak a lényegét, módszertanát. Fantasztikus, hogy mennyire túlbonyolítjuk napjainkban a mondandónkat és milyen egyszerűen tudomására hozhatom a többieknek, hogy mit is akarok valójában:)

Persze ez egyben nyelvünk szépsége és még mielőtt valaki azt hinné, hogy a cizellált ékesszólás ellen vagyok, nem, nem erről van szó, csak mindenkivel a megfelelő módon kell kommunikálni.

Fantasztikus élmény volt, ezúton is köszönöm szakértőinknek ezt a hasznos tudást:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyuttazeselyegyenlosegert.blog.hu/api/trackback/id/tr353021755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása