TÁMOP 5.4.5. záró rendezvény

 2011.06.28. 11:26

Május 12-én ünnepélyes keretek között végleg lezárult a TÁMOP 5.4.5. A fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés szakmai hátterének kialakítása című kiemelt projektünk. A záró rendezvényen került sor a program során kidolgozott kiadványok, tananyagok bemutatására, illetve a tanúsítványok ünnepélyes átadására is. A tankönyvbemutató rendezvény keretében ismerhették meg az érdeklődő szakemberek, köztisztviselők, felsőoktatási és felnőttképzési intézmény, valamint a sajtó képviselői a fogyatékos emberek társadalmi integrációját elősegítő új tankönyveket és képzési segédleteket. Mintegy harminc féle tankönyv, kiadvány készült 500-500 példányban. A nem csak mennyiségében, de szakmai területeiben is hatalmas, rendkívül széles területet átfogó tudásanyag immár nyomtatott, szerkesztett formában is elérhetővé vált, melyek egy újfajta szemlélet, sokoldalú megközelítést képviselnek a magyar fogyatékosság ügyben.

 

A program második felében a kiemelt projekt második szakaszában megvalósult Képzők képzése oktatási program keretében végzett 186 képzett oktató vehette át a tanúsítványát. A képzési program főcélja megvalósult, azaz a 70 féle képzéshez azonos szemléletet, az egyenlő esélyű hozzáférés eszméjét és az ehhez szükséges speciális tudásanyagot is elsajátították oktatók. A rendezvényt megtiszteltet jelenlétével a NEFMI helyettes-államtitkára Nyitrai Imre, valamint a Fogyatékosságügyi Főosztály több képviselője is.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyuttazeselyegyenlosegert.blog.hu/api/trackback/id/tr123021294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása