Egy kis kultúra másképp

 2010.12.05. 21:10

 

 

 

 

 

A december 2-3-án zajló kulturális programsorozat célja a figyelemfelkeltés, hiszen a fogyatékos emberek integrációjának, életminőségük javításának elengedhetetlen feltétele a befogadó társadalom. Ehhez viszont szükség van a kölcsönös "ajtónyitásra" - olvasható a szervezők által az MTI-nek eljuttatott közleményben. 

A kétnapos rendezvényen számos érdekes program várja az ELTE intézményébe látogatókat. A média köztudatformáló szerepe a fogyatékos személyek megítélésében címmel újságírók, médiaszakemberek beszélgetnek a fogyatékosügy és a média kapcsolatáról. 

Bemutatják a Baltazár Színház előadásár, lesz festménykiállítás, civilbörze, beszélgetés Müller Péter Sziámival valamint Kerülj közelebb címmel fórum az esélyegyenlőségi kampány műhelytitkairól. A programsorozat keretében átadják az Akadály? mentes! című fotópályázat díjait is.

A rendezvény látogatása mindenki számára ingyenes, a programokról részletes információkat kínál a http://kitartajtok.barczi.hu honlap. 
 

December 3-át az ENSZ 1992-ben nyilvánította a fogyatékos emberek világnapjává. Világszerte rendezvények és megmozdulások zajlanak ilyenkor, hogy felhívják a figyelmet a sérült, fogyatékos, akadályozott emberek helyzetére, valamint a társadalmi összefogás fontosságára. 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyuttazeselyegyenlosegert.blog.hu/api/trackback/id/tr612495410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása